Hygienprodukter som skall finnas i ditt hotell

Det är viktigt att en hotellgäst hittar de hygienprodukter som hen förväntar sig hitta när han besöker ditt hotell. Exakt vilka produket som förväntas finnas tillgängliga beror på vilken typ av hotell du driver och vilken prisklass ditt hotell befinner sig i. Ett finare hotell eller ett hotell som inriktar sig mot en speciall kundgrupp (såsom ett skidhotell) måste uppfylla andra förväntningar än ett billigt budgethotell.

I denna artikel kommer vi att titta på vilka produkter du alltid skall erbjuda, vilka du alltid skall erbjuda och de som ibland kan vara bra att erbjuda.

Erbjud alltid

Schampoo

Schampoo är en grundläggande hygien produkt som alltid skall finnas i duschen. Schampoot bör endast vara förpackad i engångsförpackningar eller i en låst schampoo dispenser. Använd aldrig vanliga flaskor för hemma bruk. Det känns inte trevligt att använda flaskor som andra gäster har använt och som de kan ha mixtrat med.

schampoo

Balsam

De flesta hotellgäster förväntar sig att det skall finnas balsam på rummet. Gör dem inte besvikna utan se till att det finns balsam.

Tvål

Tväl är en mycket grundläggande hygienprodukt som alltid skall finnas på hotellrum och som skall bytas ut mellan gäster. Låt aldrig använda tvålar ligga kvar när nästa gäst kommer. Om du vill ha ett mer miljövänligt alternativ kan du använa flytta tvål. Dessa behöver inte bytas ut så länge dispensern rengörs väl mellan varje gäst. Fyll på dem mellan gäster så att de alltid verkar fulla.

Toalettpapper

Det skall alltid finnas toalettpapper på rummet. Se till att det alltid finns minst en rulla extra på rummet så gästen inte behöver ringa om toalettpappret tar slut. Var inte snål utan använd ett papper av hög kvalitet på rummen. Ett lågkvalitativt eller glatt papper ger en sämre upplevelse och kan bli dyrare eftersom gästen tvingas använda mer papper än de skulle behöva använda om hotellet använde ett bättre papper

Rakhyvlar

gilette rakhyvelRakhyvlar är inget som måste finnas på rummet men bör finnas i reception och bör ges gratis till gäster som ber om det. De flesta kommer ha med sig sina egna rakhyvlar men om någon förlorat sitt baggage eller glömt packa rakhyvlar så skall det alltid finnas rakhyvlar att få. Det är en grundläggande service som man förväntar sig i ett hotell.

Se till att det finns rakhyvlar för både män och kvinnor i receptionen.

Tamponger och bindor

Tamponger och bindor är en produkt som alltid skall finnas tillgängli. Det är inte en produkt som måste finnas på rummen. Tvärtom om så bör denna produkt normalt inte finnas i rummen men det skall finnas i receptionen. Tamponger och bindor bör alltid vara gratis för gäster.

Trosskydd

Trosskydd skall alltid finnas tillgängliga och ges som gåva till gäster som ber om det. Det är en viktig hygienprodukt som ökar gästen vällbefinnande. Du kan visa sidan av de du ger ut till gäster som frågar även ha hela paket till salu.

Kondomer

Folk kommer vilja ha sex på ditt hotell. Detta kommer inkludera par som besöker ditt hotell och folk som träffas på hotellet. Dessa kommer inte alltid ha kondomer och det är därför mycket bra att erbjuda kondomer på hotellet. Detta minskar risken för att någon drabbas av en sjukdom medan de är i ditt hotell.

Du behöver inte erbjuda gratis kondomer utan detta är en produkt som du kan ta betalt för. Det viktiga är att produkten finns att köpa i ditt hotell och att priset inte är alltför mycke thögre än vad det är när man köper kondomer i butik. Du får tjäna lite pengar på dem men bli inte girig.

Erbjud aldrig

Rakkniv

rakknivAllt fler män väljer att raka sig med en rakkniv. Du skall dock aldrig erbjuda rakknivar som gästerna får använda. Rakknivar kan användas som vapen och personer som inte vet hur man använder en rakkniv kan låna dem och skada sig själv. Det är inte värt att ta risken att erbjuda rakknivar.

Om du vill kunna erbjuda något liknande så kan du köpa billiga engångs shavetter som använder vanliga rakblad. Dessa är bara marginellt dyrare än en rakhyvel och ger ett relativt bra resultat. Försök inte återanvända engångsshavetter. De förlorar snabbt skärpan och den stabilitet som krävs för en säker rakning.

Hårfärg

Du skall aldrig erbjuda hårfärg som kan användas för att färga håret på ditt hotell. De flesta gäster kan hantera dessa färger men en mindre grupp av gästerna är mycket oförsiktiga och kommer orsaka färgfläckar på handdukar och lakan. Om du har otur kan de även lämna färgfläckar på möbler. Dessa fläckar går inte bort så man måste byta ut allt som har befläckats. Detta kan bli dyrt och det är därför man aldrig skall erbjuda hårfärg.

Erbjud om det passar din kundgrupp

Myggmedel

Om ditt hotell ligger inne i stad elle rpå annan plats där det inte finns myggor behöver du givetvis inte erbjuda myggmedel. Om du däremot har ett hotell ute på landet där det finns myggor så kan det vara en mycket bra ida att erbjuda myggkräm. Du behöver inte erbjuda gratis myggmedel men det bör finnas att köpa i lobbyn. Om du driver ett dyrare hotell så är det oftast bäst att inkludera myggmedel i priset. Det behöver inte vara så dyrt. Särskillt inte om man köper små flaskor.

Alun

Alun används för att stoppa blödningar från små sår. Det kan t.ex. vara bra att ha om man skär sig vid rakning. De flesta hotell behöver inte erbjude Alun. Även om de flesta män uppskattar att se det i badrummet. Om du däremot driver t.ex. ett friluftshotell där små skador kan vara vanligt förekommande så är det mycket bra att erbjuda Alun.