Att bo i sitt hotell

Om man öppnar hotell i ett annat land eller på en ny ort så är det relativt vanligt att man som ägare väljer att bo i hotellet. Detta verkar som en mycket bra ide eftersom man då inte behöver köpa något hus att bo i själv och man finns alltid till hands om det är något som kräver ens uppmärksamhet. Man kan även själv ta hand om kvällspassen och minska behovet av dyr arbetskraft.

Att bo i sitt hotell är dock oftast en dålig ide som för med sig en lång rad nackdelar. I denna artikel kommer vi att titta närmare på dessa nackdelar och varför det ofta kan vara bättre att ha separat boende. Med detta sagt så kan det ofta vara bra att bo nära hotellet.

Separera liv och jobb

För att kunna vara riktigt bra på någonting så måste man få möjligheten att slappna av emellanåt. Att göra detta låter en få nya krafter och se nya lösningar på problem. Om man bor på sitt hotell så kan man aldrig helt slappna av, hotellet är alltid där. Det kommer därför vara mycket svårare att driva det framgångsrikt.

Vissa löser detta genom att stänga hotellet vissa dagar men detta är en mycket dåligt lösning eftersom gäster bör kunna lita på att ett hotell alltid är öppet.

Håll dig professionellt

Det är mycket vanligt att hotell drivs mycket mindre professionellt om ägaren bor i dem. De blir ett mellanting mellan ett hem och ett professionellt hotell. Det är t.ex. inte ovanligt att man kan se hotellägaren sitta och dricka i baren och umgås med gäster. Visa tycker detta är trevligt men de flesta gäster ogillar detta och föredrar ett hotell som drivs mer professionellt. Ett extra stort problem med detta är att det t.ex. kan vara mycket irriterande och göra gäster illa till mods om en full ägare stöter på dem. Det skapar en otrygg känsla. Detta är ett misstag som båda manliga och kvinnliga hotellägare alltför ofta gör.

Genom att helt separera ditt privatliv och ditt hotell så kan du skapar ett mer professionellt hotell som är trevligare för gästerna.

Det är mycket dyrt

Många väljer att bo i sitt hotell för att spara pengar. Sanningen är dock att det är mycket dyrt att bo i sitt hotell. Hur dyrt det är beror på hur mycket plats du dedicerar till dig själv men även om du bara bor i ett enda rum så är det ett dyrt alternativ. Detta beror på att rummet som du bor i inte genererar några inkomster.

Låt oss säga att du hyr ut dina rum för 500 kr natten. Ett relativt billigt pris för ett hotellrum. Detta innebär att rummet som du bor i skulle kunna generera 15 000 kr i månaden om du inte bodde i det. Jag är ganska säker på att du kan köpa eller hyra annat boende för en betydligt lägre månatlig summa. Detta är sant även om ditt rum bara har en 50% beläggning. Du går fortfarande miste om 7500 kr i månaden. Mer än nog för att hyra något annat.

Många hotellägare dedicerar mer än bara ett rum åt sig själva och går därför miste om än mer pengar i potentiella inkomster.