Gay Friendly

gay friendlyHomosexuella är en viktig kundgrupp som man inte skall ignorera. Det är tragisk att säga men gruppen får fortfarande utstå diskriminering i samhället. Detta är sant i Sverige och mycket mer sant i många andra länder. En del homosexuella föredrar därför att bo hos hotell som är listade som Gay friendly där de vet att de kan bo utan att deras livsstil kritiseras av ägaren eller personalen. Det är speciellt sant om de vill bo i ett litet hotell eftersom det fortfarande finns hotell där homosexuella inte får dela rum och där de får utstå hat från ägaren.

För det flesta av oss är det fullständigt naturligt att acceptera alla gästers sexuella preferenser. Det är deras liv och alla har rätt att leva dem såsom de önskar. Om två män eller kvinnor vill dela ett rum spelar ingen roll. Det är därför lätt att glömma att alla inte tänker så och att ett hotell välkomnar homosexuella är något som är värt att annonser. Det finns en rad olika webbsidor och listor som specificerar s.k. gay friendly hotell. Om ditt hotell välkomnar homosexuella, som vi hoppas att det gör, bör du lista dig på så många av dessa listor som möjligt. Det är ett bra sätt att nå ut till en potentiell ny kundgrupp.

Du bör lista ditt hotell som gay friendly oavsett om ditt hotell ligger i Sverige eller utomlands. Det är sant att de flesta Svenska hotell välkomnar alla och att de flesta svenska homosexuella vet detta. Homosexuella turister från utlandet kan dock föredra att boka ett rum vid ett listat gay friendly hotell än att ta risken att hamna vid ett hotell som inte erbjuder dem en inbjudande miljö.

Att registrera sig som ett gay friendly hotell tar bara några minuter och är väl värt det även om det bara ger en gäst per år. Troligtvis kommer det dock genera många fler gäster än så och viktiga inkomster för hotellet.