Innan du börjar leta en fastighet för ditt hotell

I denna artikel skall vi titta lite närmare på vad du skall göra innan du börjar leta ett hotell eller ett hus som är lämpligt att använda för det hotell du vill skapa. Om du gör dessa saker innan du börjar leta efter ett hotell så hjälper det till att maximera chansen att transaktionen går så smidigt som möjligt. Ju mer förbered du är innan du köper en byggnad desto större chans har du att lyckas.

kopa-husVet vad du letar efter

Det är mycket viktigt att du tar dig tid och verkligen sätter dig in i exakt vad du vill att ditt hotell skall erbjuda och vad som krävs av en byggnad för att du skall kunna uppnå detta. Hur många rum vill du kunna hyra ut. Vill du att hotellet skall ha en vacker utsikt eller ligga vid vattnet. Skall det finnas stora gröna ytor runt hotellet. Vill du kunna erbjuda kennel verksamhet vid sidan av hotellet så att folk kan resa med sina hundar. Gör en lista med saker som en fastighet måste uppfylla för att du skall kunna bygga ditt hotell. Om en fastighet inte uppfyller alla krav på denna lista så skall du inte bry dig om att överväga att köpa den. Det kan också vara en bra ide att göra en lista men önskade men inte nödvändiga egenskaper. Denna lista kan hjälpa dig välja mellan olika potentiella fastigheter som uppfyller alla nödvändiga krav.

Skaffa ett lånelöfte

Man har i det flesta fall inte nog med pengar för att kunna köpa den fastighet man vill ha kontant utan man måste i de flesta fall låna pengar. Även om man har nog med pengar för att kunna köpa fastigheter kontant kan det i många fall vara bättre att trots det låna pengar till fastigheten och behålla sina pengar som en buffert som man kan behöva senare.

Om man vill köpa sin fastighet för lånade pengar är det mycket viktigt att man pratar med banken och tar reda på hur mycket du kan få låna. Det är bra om du har en detaljerad affärsplan för ditt hotell redo att visa dem redan när du ansöker om att få låna. Detta kan påverka hur mycket du får låna. Be banken om ett lånelöfte så att du och din mäklare vet exakt hur mycket du får låna och så att ni kan slutföra en affär snabbt om du hittar rätt hus. Att inte ha ett lånelöfte tillgängligt kan göra det mycket svårare att lyckas köpa det hus man vill köpa.

Du kan lära dig mer om lånelöften och hur du får ett så högt lånelöfte som möjligt hos lånelöfte.se

Räkna med att renovera

renoveraRäkna redan från början med att du kommer behöva renovera och bygga om det hus du köper. Chansen att du skall hitta ett hus som erbjuder allt som du vill ha och som är i utmärkt skick är mycket liten. Om du kan hitta ett prefekt hus så kommer priset troligen att spegla detta. Det är ofta bättra att köpa ett billigare hus och renovera det. Lär dig vilka typ av renovationer som påverkar huspriset mest och försök hitta ett hus som primärt behöver värdehöjande renovationer och där så få icke värdehöjande renovationer som möjligt behövs. På detta sätt kan du skapa stora värden genom att renovera huset. Det är ofta möjligt att höja ett hus värde med 200-300% av renovationernas pris om det är rätt renovationer som krävs. På detta sätt kan du sälja huset med vinst och gå plus på affären även om ditt hotell aldrig tjänar några riktiga pengar.

Lär dig se under utan

Träna dig själv att granska hus på ett professionellt sätt utan att fastna alltför mycket i hur det ser ut nu. Om tapeterna är slitna, rummen eller huset är målat i en ful färg etc är helt irrelevant. Detta kan fixas mycket billigt och om man kan bortse från dessa saker kan man se vad huset kan bli istället för bara vad det är. Att köpa ett ”fult” hus i god kondition är ofta ett väldigt bra sätt att lyckas köpa ett hus till ett verkligt fyndpris eftersom många andra potentiella budgivare kommer döma huset på helt fel grunder.